Самооборона Львівщини та Народний контроль повезли на схід військову допомогу

14 липня 2014

Кілька фур з військовою амуніцією, одягом та провіантом сьогодні в обід виїхало зі Львова у зону військового конфлікту на схід України. Спочатку вантаж для українських солдатів прибуде до Чугуєва Харківської області. У вівторок зранку (з 7:00 до 8:30) його перевантажать і відправлять на базу Яворівської 24-ї механізованої бригади. Військову допомогу, зібрану Центром Забезпечення, супроводжують добровольці громадсько-журналістського руху "Народний контроль" та Самооборони Львівщини. Активісти везуть бронежилети, каски і тепловізор, коліматорні приціли, а також продукти харчування консерви, крупи, олію, кількадесят тон води та хліба. Про це головний сотник Самооборони у Львівській області Сергій Дзядик.
Як відомо, активісти Самооборони Львівщини та громадсько-журналістського руху "Народний контроль", через створений Комітетом майдану Львівщини Центр Забезпечення,  регулярно забезпечують українських вояків військовою амуніцією, одягом, іншим спорядженням, водою та харчами. Громадські добровольці супроводжують життєво необхідний вантаж безпосередньо у зону АТО, а також передають ці речі до військових частин та міліцейських спецбатальйонів, чиї бійці задіяні у зоні конфлікту.
Кілька днів тому активісти привезли закуплені через Центр Забезпечення до спецбатальйону "Львів"  120 німецьких комплектів військової форми, до якої належать штани, куртка, сорочка і футболка, а також каски, дощовики, спальні мішки. Для придбання допомоги постійно залучають меценатів. "Зокрема, для придбання останньої партії військової допомоги нам вдалося задіяти 100 тисяч гривень київських підприємців", - повідомила речниця громадсько-журналістського руху "Народний контроль" Юлія Басенко.